Sociale buurtwinkel OP=OP

Elke zaterdagochtend geven wij onze leden de kans om te komen winkelen in onze sociale buurtwinkeltje "Op=OP". Onze klanten zijn doorverwezen via OCMW en beschikken over geen of voldoende middelen hebben om voor zichzelf of voor hun gezin gezonde en waardige voeding en non-food aan te schaffen.

De voeding is de hefboom om de mensen tot bij ons te krijgen en om zo samen te zoeken naar voldoende financiële middelen, zodat ze weer voor zichzelf kunnen zorgen

Elke week zorgen wij voor een mooi en gevarieerd aanbod van droge voeding, verse groenten en fruit, zuivel en een varia diepgevroren producten. Maandelijks wordt er twee momenten de ESF+-producten aangeboden. Dankzij het ESF+ project kunnen we gezinnen met jonge kinderen ook luiers bezorgen. Ook worden er regelmatig hygiënische, verzorgende en huishoudelijke producten ter beschikking gesteld.

Elke dinsdag en donderdag in de voormiddag bieden wij brood, beleg, zuivel, en een beperkt aanbod van groeten aan voor €1. Wekelijks helpen wij zo'n 190 gezinnen uit Balen, Dessel en Mol.

Reeds meer dan 2.500 families hoeven niet langer op onze hulp te rekenen.

We bevinden ons in de St. Apollonialaan 198 in Mol achter het buurtrestaurant “Apollon”.

 

Voedselbedeling – Enkel voor leden. Iedereen dient zich aan te melden bij de registratie boven in de wachtruimte.

  • Apollonialaan 198 in Mol

  • Elke zaterdag tussen 7 en 11u30
  • Laatste registratie om 11u30

Brooddagen – enkel voor leden (ingang langs de achterkant)

  • Apollonialaan 198 in Mol

  • Elke dinsdag tussen 10 u en 13 u
  • Elke donderdag tussen 10 u en 12 u
  • Laatste registratie om 12u50 (dinsdag)
  • Laatste registratie om 11u30 (donderdag)

Wie komt in aanmerking?

We werken met een doorverwijsattest. Iedereen die beneden de armoedegrens leeft, kan een aanvraag indienen bij het OCMW Zij bepalen of iemand in aanmerking komt voor een korte of een langer termijn. Iedereen krijgt een lidkaart, die nodig is om zich wekelijks te registreren. We vragen €3 voor de zaterdagbedeling om onze werkingskosten te dekken.

 

Algemene info - bel 0473 24 13 61
Nieuwe aanvragen - bel 0486 71 98 97